CURS AVANÇAT ESDM (Model DENVER) 2-0103
2-0103
Dimecres, 25 Novembre 2020 - Divendres, 27 Novembre 2020 · 09:00h - 17:00h (Europe/Madrid)
IGAIN
1850€
PERIODE D'INSCRIPCIÓ: Des del 26 d'octubre fins el 18 de novembre de 2020.
IMPORTANTE: Per inscriure's en aquest curs es requiereix haver llegit el llibre "MODELO DENVER DE ATENCIÓN TEMPRANA PARA NIÑOS PEQUEÑOS CON AUTISMO"
CURS AVANÇAT ESDM (Model DENVER)
GISELA REGLI, D.e.s.s TED
GISELA REGLI - D.e.s.s.- Analista de Conducta especialitzada en Autisme
Directora de Cocón.ca, Montreal, Quebec, Canadà
Formadora Certificada ESDM, afiliada amb la UC Davis MIND.
Gisela Regli és especialista en autisme, educació i anàlisi aplicat de la conducta. És la fundadora i directora d'Cocon.ca, un centre de formació i cofundadora de l'Associació d'Anàlisi de la Conducta al Quebec (QcABA), Canadà. Compta amb més de 35 anys d'experiència en educació. Des de fa 15 anys, s'ha dedicat a la feina amb nens petits dins de l'espectre autista i s'ha convertit en un referent clau en l'àrea de les intervencions conductuals basades en l'evidència científica. Ha donat nombroses conferències sobre autisme, anàlisi aplicada de la conducta (ABA) i maneig conductual. Ha publicat articles científics amb investigadors d'Europa i Canadà, i ha realitzat la primera publicació en francès sobre el ESDM, en el llibre "Prise en charge comportementale et cognitive du trouble du spectre autistique", de l'editorial Elsevier Masson (Abordatge cognitiu conductual de l' trastorn de l'espectre autista). Des de fa 10 anys es va especialitzar en el Model de Denver (ESDM) per a la intervenció molt primerenca en TEA. Gisela entrena a professionals en l'ESDM i explica aquest model a Argentina, Xile, Perú, Equador, Costa Rica, Mèxic, Canadà, França, Espanya, Bèlgica i Suïssa com a formadora afiliada amb la UC Davis MIND.
Què és el Model Denver d'atenció primerenca (ESDM)?
L'ESDM és un enfocament interdisciplinari per a nens molt petits, de 12 a 60 mesos d'edat, amb trastorn de l'espectre autista (TEA). La ESDM és una intervenció relacional, de el desenvolupament i de la conducta, centrada en el joc. Les preferències de l'infant es tenen en compte durant l'ensenyament mitjançant l'ús de les tècniques de la ciència de l'anàlisi aplicat de la conducta (ABA) en l'entorn natural de l'infant. S'aborden totes les àrees de desenvolupament, particularment en el camp de la comunicació social. Els nens aprenen d'una manera natural i espontània des de la més primerenca edat possible, quan s'estan establint les seves xarxes neuronals, la qual cosa permet ajudar a alleujar els símptomes de l'autisme.
A qui va dirigit?
A 5 professionals que hagin realitzat anteriorment el curs ESDM Introductori.
Requisits previs
Haver realitzat el curs introductori ESDM i estar familiaritzat amb la intervenció primerenca en pacients amb TEA.
Criteris d'admisió
· Acomplir el requisit previ.
· Tenir un 2n o 3r cicle universitari:
o Psicologia, anàlisi conductual aplicat, psicopedagogia, medicina, teràpia ocupacional, fonoaudiología. Per a les altres professions, si us plau consulteu-nos abans de fer l'inscripció, escrivint a lbonmati@igain.cat.
· Treballar amb nens de 12 a 60 mesos amb trastorns de l'espectre autista (TEA).
· Exercir-actualment o convertir-se en supervisor o coordinador d'equip.
· Lectura prèvia de el llibre Model Denver d'atenció primerenca per a nens petits amb autisme. Estimulació de l'llenguatge, l'aprenentatge i la motivació social. ESDM.
Descripció del curs
Consta d'activitats pràctiques i teòriques:
· Avaluar el desenvolupament d'un nen amb la llista de verificació ESDM (ESDM Checklist)
· Elaborar objectius trimestrals, etapes per al seu ensenyament i els registres per a la presa de dades
· Implementar la intervenció durant el joc amb el nen
El curs forma part dels mòduls per a obtenir la certificació ESDM de l'MIND Institute. Al taller es proporcionarà més informació sobre l'acreditació.
Dates i horaris
Els dies 25, 26 i 27 de novembre, des de les 9:00h fins les 16:00h. (Horari d'Espanya)
Publicacions de la formadora
Llibre :
Regli, G., (2015) The Early Start Denver Model (ESDM). En J. Cottraux (Ed.), Prise en charge comportementale et cognitive du trouble du spectre autistique, collection “Médecine et psychothérapie – progress en Progrès en TCC, Francia: Elsevier Masson.
Articles :
Rivard, M., Forget, J., Giroux, N., Kerr, K., Regli, G. (2016). "Observation of Socially Appropriate and Inappropriate Behaviours Among Children with Autism Spectrum Disorder During an Early Behavioural Intervention Program." Journal on Developmental Disabilities. 22(1), 52-67.
Rivard, M., Regli, G., & Forget, J. (2013). “The functional analysis of verbal behavior in persons with an Autism Spectrum Disorder and/or an Intellectual Disability”. Revue Francophone de Clinique Comportementale et Cognitive RFCCC 17(1), 8-19.
Simposis científics :
Regli, G. (2013, October). Bringing the Early Start Denver Model (ESDM) to Non-English Speaking environments. En M. Rivard (Chair), Challenges of Training, Research and Clinical Application of Behavioral Intervention Programs in Non-English Environments. Symposium en el marco de la 7° Conferencia Internacional ABAI, Mérida, Méjico.
Regli G. (2013, March). The Early Start Denver Model (ESDM). En L. Klintwall (Chair), Primary reinforcers, early development of non-social behaviour, and implication for intervention. Simposio en la 3° Conferencia anual de la Quebec Association for Behavior Analysis, QcABA.
Rivard, M. & Regli, G. (2012, March). Verbal behaviour and behaviour problems in young children with ASD: Challenges for assessment and early intervention. Simposio en la 2° Conferencia anual de la Quebec Association for Behavior Analysis, QcABA.
Regli, G., Kerr, K., Rivard, M. & Forget, J. (2011, March). Changes in the social and verbal behaviours of children with autism spectrum disorders during early intervention. En M. Rivard (Chair), Diversified Applications of Early Intensive Behavioural Intervention: Service Methods and Intervention Strategies. Simposio en la 6° Conferencia Internacional ABAI, Granada, Spain.
SI US PLAU, LLEGEIXI AMB ATENCIÓ TOTA LA INFORMACIÓ ESCRITA A CONTINUACIÓ JA QUE EXPLICA EL FUNCIONAMIENT DEL CURS, LA FORMA D'INSCRIURE'S I SOLUCIONS PER ALGUNS PROBLEMES QUE PUGUIN SORGIR.
El curs ESDM AVANÇAT s'imparteix en diferents formats: 1) Format presencial, 2) Format “on line” i 3) Format virtual / presencial mitjançant videoconferència - ZOOM.
Concretament aquest ESDM AVANÇADO s'impartirà en el format presencial. En cas que les circumstàncies derivades de la pandèmia Covid-19 impideixin el viatge de la formadora Gisela Regli a Espanya, el curs ese reorganitzará en el format virtual / presencial mitjançant videoconferencia – ZOOM i serà gestionat directament per l'Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament (IGAIN). El curs tindrà un control presencial i de participació activa.
RECOMENDACIONS TÈCNIQUES I PRÁCTIQUES PER PARTICIPAR EN EL CURS ESDM AVANÇAT AMB COMODITAT I CALITAT, NOMÉS EN EL CAS DE QUE HAGIA QUE REORGANITZAR EL CURS EN EL FORMAT VIRTUAL / PRESENCIAL MITJANÇANT VIDEOCONFERÈNCIA.
És molt important que uns dies abans de el curs es preparin tots els aspectes tècnics que poden facilitar la connexió i bona comunicació d'imatge i so, tant per al propi participant com per a la resta de participants connectats. És molt important tenir garantida la connexió a Internet, preferiblement amb connexió per cable estable i no per Wifi. També és important utilitzar un ordinador amb pantalla gran, si és possible, i abstenir-se d'utilitzar iPad amb pantalla petita o telèfons mòbils. Són moltes hores de connexió i la utilització de pantalles petites us va cansar i us aneu a desconnectar de el curs. Si us connecteu des del domicili particular o treball, heu de buscar un lloc còmode i tranquil en el qual estigueu sols i sense sorolls estranys que es transmetin directament a tots els participants. Imagineu-vos que diverses persones emeten sons totalment aliens a la conversa de el curs, això pot ser molt molest. El coordinador sempre pot bloquejar el so però no és el desitjable. Procureu que l'enfocament de la càmera sigui bo, que no se us vegi molt allunyats ni excessivament prop (com veieu les notícies de TV) i procureu també que la il·luminació de la vostra imatge sigui la correcta perquè se us vegi bé i que no hi hagi de fer esforços per identificar-vos. Finalment, comentar què és important que tingueu el volum del so alt i que no estigueu lluny de l'micròfon per facilitar que la transmissió de so és l'adequada i que els vostres companys us puguin escoltar correctament.
ASPECTOS IMPORTANTES A TENER EN CUENTA EN EL PROCESO DE INSCRIPCIÓN
LES PERSONES INTERESSADES EN REALITZAR AQUEST CURS, HAN DE FORMALITZAR INSCRIPCIÓ ESCRIVINT TOTES LES DADES QUE ES DEMANEN, FINS I TOT EL TÍTOL ACADÈMIC EN PDF. SI NO T'HAS INSCRIT EN EL CURS ESDM INTRODUCTORI ANTERIOR A AQUEST CURS, HAURÀS PRESENTAR TAMBÉ EL CERTIFICAT ESDM INTRODUCTORI EN PDF. UN COP FET EL PAGAMENT, REBREU UN CORREU DE CONFIRMACIÓ DE LA INSCRIPCIÓ, AMB EL TIQUET COMPROVANT D'ACCÉS A EL CURS.
EN EL CAS QUE NECESSITEU FACTURA, ÉS IMPRESCINDIBLE MARCAR QUE ES VOL LA MATEIXA I OMPLIR AMB LES DADES DE FACTURACIÓ CORRECTES (PERSONALS O DE L'EMPRESA). SI S'HA MARCAT QUE VOL FACTURA, AL CORREU DE CONFIRMACIÓ ESTÀ L'ENLLAÇ PER BAIXAR-SE LA MATEIXA. NO ES PODEN FER MODIFICACIONS POSTERIORS DE LES FACTURES EMESES.
ÉS MOLT IMPORTANT QUE INTRODUEIXI EL NOM I COGNOMS CORRECTAMENT (AMB ACCENTS I SENSE ERRORS TIPOGRÀFICS). EL QUE ESCRIVIU A LA INSCRIPCIÓ ÉS EL QUE APAREIXERÀ EN EL TÍTOL DE ACREDITACIÓ DEL CURS.
Dimecres 25 de noviembre
9:00 a 9:30h Benvinguda
Identificació de prioritats i objectius
Presentació de l'agenda
9:30 a 10:00h Planificació
Preparar la sala d'evaluació
10:30 a 11:30h Taller (llista de verificació del currículum) **
Evaluar el nivell d'habilitats dels nens a les àreas de desenvolupament
utilitzant el llistat de verificació del currículum ESDM a les activitats de joc
11:30 a 12:00h Taller (llista de verificació del currículum)
Compartir i discutir les puntuacions de la llista per àrea
12:00 a 13:00h Pausa
13:00 a 16:00h Redacció d'objectius d'ntervenció i passes d'ensenyament
Identificar els punts forts i
Escriure dos objectius per
Dividir els objectius en pases d'ensenyament
16:00h - …. TASCA / TREBALL DE CASA
Acabar i enviar els objectius i pases
** En aquesta secció s'inclou el treball individual amb un nen amb TEA
Dijous 26 de novembre
9:00 a 10:00h Descripció i preparació
Preparar la sala d'intervenció
10:00 a 12:00h Taller **
Crear rutines d'activitats conjuntes
12:00 a 13:00h Pausa
13:00 a 14:45h Taller — a partir de seqüències de video
Evaluació de la fidelitat a l'aplicació de l'ESDM per part del terapeuta
i practicar la puntuació de dades a partir de mostres de vídeo.
Compartir i discutir les puntuacions de fidelitat als apartats
14:45 a 15:00h Planificació
Preparar la sala de teràpia
15:00 a 16:00h Taller **
Integrar els objectius de fidelitat del ensenyament a les activitats de joc
Practicar la puntuació de fidelitat entre els participants
16:00 a 18:00h Completar el pla d'intervenció en equip
Discutir els objectius i passes escrites
Identificar alguns canvis
18:00h a …. TASCA / TREBALL DE CASA
Full de toma de dades
** En aquesta secció s'inclou el treball individual amb un nen amb TEA
Divendres 27 de novembre
9:00 a 10:00h Descripció i preparació
Estudiar el full de presa de dades
Preparar el pla per la sessió
Preparar la sala d'intervenció
10:00 a 12:30h Taller **
Integrar els objectius d'intervenció a les activitats de joc
Practicar la puntuació entre les participants
12:00 a 12:30h Reunió de la formadora amb els pares
12:30 a 13:00h Pausa
12:30 a 13:00h Descripció general del procés de certificació ESDM
Revisar les normes i els períodes de temps per la submissió
13:30 a 14:30h Planificació
Editar el pla d'ensenyament
Seguiment de progressió
14:30 a 15:30h Discussió i videos
Discutir i compartir comentaris
Videos: intervenció amb nens amb altres perfils de TEA
15:30 a 16:00h Reflexió
Completar enqüesta de satisfacció
Entrega de certificats de participació
** En aquesta secció s'inclou el treball individual amb un nen amb TEA